Veikkaus innovation challenge

ESports startup pöhinää Veikkauksella

Olette ehkä nähneet toukokuussa eri somekanavissamme esportsia & Veikkausta koskevaa sisältöä? Kerromme nyt tarkemmin, mistä oli oikein kyse.

Innovation Challenge Week

“Veikkauksen pääkonttorilla keskityttiin toukokuussa intensiivisesti e-urheiluun. Veikkaus järjesti yhdessä Avanto Venturesin kanssa Innovation Challenge Weekin, jossa 8-10 startup-yritystä pohtivat, mitä uutta he voisivat tehdä yhteistyössä Veikkauksen kanssa e-urheilun saralla.”

Esikarsinnassa mukana oli kuulemma ollut satoja yrityksiä ympäri maailmaa. Yksi mukaan valituista yrityksistä oli Reason, mikä jo itsessään kertoi konseptimme potentiaalista.

Reasonin konsepti

Rakennamme uudenlaisen avoimen turnausalustan, jossa kuka tahansa voi hostata rahaturnauksia mihin tahansa peleihin, fokus tietenkin esportsissa. Pokerista tuttu buy-in-logiikka ja yhteisön valvonta turnauksiin varmistavat reilun pelin.
“Siis eikö kukaan ole tällaista vielä aiemmin tehnyt?” kuului moneen kertaan.

Viikon rakenne

Maanantaina tutuistuimme viikon ohjelmaan ja mahtavaan porukkaan! Tiistaina kuulimme erinomaiset esitykset esportsin ammattilaisilta, Slushin Miika Huttuselta ja ENCEn Mika Kuusistolta. He vahvistivat käsityksemme, että esportsista etsitään uusia ansaintamalleja. Mehän sellaista tarjoamme, joten hioimme pitchiämme siihen suuntaan. Keskiviikkona kuulimme käyttäjiä sekä saimme Veikkaukselta dataa, jotka myös vahvistavat näkemystämme. Torstain hinkkasimme ja harjoittelimme pitchiämme, klassisella Guy Kawasakin kaavalla.

Koitti perjantai ja pitchauksen aika arvovaltaisen tuomariston ja suuren yleisön edessä. Eipä ole ikinä näin paljon jännittänyt, vaikka esiintymiskokemusta on rutkasti. Mutta tämä oli ensimmäinen kerta, jossa esiinnyin ns. kisassa, joten kilpailuhenkisyys taisi nostaa sykkeet ylös. Varsinainen pitch meni kuitenkin suunnitellusti, hyvällä rytmillä ja aikarajan puitteissa. Kysymysosiossa tuli hieman jäädyttyä, pari kysymystä kun oli sellaisia, joita ei ollut tullut mietittyä. Eli erittäin hyviä kysymyksiä! Sekä pitchaus että konseptimme keräsi paljon kehuja jälkikäteen, vaikka voittoa ei tullutkaan. Hieno fiilis jäi!

Lopuksi

Kaiken kaikkiaan viikko oli erittäin opettavainen. Saimme paljon käyttäjädataa ja arvokasta palautetta konseptin jatkojalostamiseen. Tapahtuma toi myös arvokkaita kontakteja ja mukavia uusia tuttavuuksia.

Tiedämme nyt oikean suunnan ja konseptin jalostaminen markkinoille tulevaksi palveluksi on alkanut.

– Joni

Haluatko pöhinää?
Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Liity postituslistallemme!

Emme spämmää 😉

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.