Kerro kerro Alexa, sataako Helsingissä tänään vettä?

Mitä syntyy, kun yhdistetään minitietokone Raspberry Pi, Matrix Voice -laite ja Amazon Alexa -rajapinta?

Tätä kokeilimme Lahden toimistolla huhtikuussa. Indiegogo:sta bongattu Matrix Voice -äänialusta innosti avoimen lähdekoodin takia ja päätimme syventää osaamistamme aiheesta pienellä projektilla.

Olemme kouluttaneet monta junioria ohjelmoinnin rautaisiksi ammattilaisiksi. Oman osaamisen kehittäminen vielä senior-tasollakin on tärkeää ja työntekijämme saavatkin käyttää työaikaansa uusien asioiden tutkimiseen. Kaiutinprojekti toi hyvää vaihtelua staattiseen ruudun äärellä työskentelyyn. Työajalla tehty projekti innosti koko työporukan kokeilemaan ja oppimaan uutta.

Vesijärvenkadulla rakennettiin projektia muutama päivä. Varsinainen hauskuus alkoi, kun testasimme koko porukalla puheentunnistusta. Tekoälyn kanssa on viihdyttävää kommunikoida. Englanniksi jutteleva Alexa vastaili meille esimerkiksi pääkaupungin säätilasta, joka oli muuten testipäivänä sateinen.

Kokeilut auttavat innostamaan

Tulevaisuudessa projektista syntyneistä oivalluksista voidaan ammentaa osaamista asiakasprojekteissa, joissa äänentunnistus, IoT tai tekoälyrajapinnat ovat tarpeellisia. Pääosassa projektissa oli kuitenkin oppiminen ja hauskuus. Visioimme myös omaa työhyvinvoinnin ratkaisua, jossa kahvinkeittimeen asennettu liikkeentunnistus kommunikoi yhdessä kokeilemamme kokonaisuuden kanssa. Tällöin työlleen omistautunut tekijä voisi työpisteeltä poistumatta saada reaaliaikaisen tiedon kahvipannun täyttöasteesta.

Parasta projektissa oli työpäivään syntynyt lisähauska, josta syntyy reasonilaista työhyvinvointia. Suhtaudumme jokaiseen asiakasprojektiin niiden vaatimalla vakavuudella. Välillä onkin hauskaa irrotella ja kokeilla projektia joka voi mennä vaikka ihan metsään.

Liity postituslistallemme!

Emme spämmää 😉

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.