Ovet auki toimistovaeltajille

Viime kevättalvella Digitalist Network Developers -ryhmässä käytiin keskustelua toimistovaeltamisesta. Keskustelussa oli mukana myös meidän Teemu, joka innostui ideasta. Huhtikuussa Teemu hyppäsi junaan ja kokeili toimistovaellusta Telialla, Fraktiolla ja Nordealla.

Mukavuusalueen ulkopuolella syntyy muutosta, parhaat asiat ja suuria ihmeitä. Toimistotyöläiselle ja jopa toimitusjohtajalle mukavuusalue muodostuu helposti työpisteen, oman kahvikupin ja työporukan keskiöön. Toimistovaellus on loistava tapa jättää oma kahvikuppi pöydälle ja kokeilla miltä kahvi maistuu muualla sekä oppia ja oivaltaa uusissa ympyröissä.

Fraktiolla Teemua isännöi toimitusjohtaja Jesse Peurala ja Telialla Employer Branding & Recruitment Manager Sanna Lavonen. Kokemukset toimistovaelluksesta olivat molemmin puolin todella hyvät. Sannan kertomuksissa toimistovaelluksen isännöimisestä korostuu vahvasti se näkökulma, että myös isäntä saa paljon kokemuksia, kun uskaltaa avata ovensa vierailijoille. Erityisesti ulkopuolinen näkemys asioihin, jotka kuuluvat omaan työarkeen, on piristävää ja tervetullutta. Jesse komppaa Sannaa ja toteaa, että Teemun toimistovierailu toi ulkopuolista näkemystä siihen kuinka asioita tehdään.

”On aina hyödyllistä, kun joku ulkopuolinen tarkkailee toimintaani ja työskentelytapojani ja haastaa niitä. Teemun vierailun jälkeen olen esimerkiksi paljon miettinyt tiimin sisäistä kulttuuria ja olemme tehneet erilaisia hauskoja tempauksia toimistolla. Vaikutuin Reasonin toimistojekuista ja ne jäivät mieleen.” kertoo Sanna.

Jesse on jo ehtinyt itsekin vaeltaa vieraissa toimistoissa toimitusjohtajavaihdon merkeissä. Sanna ei ole vielä ehtinyt vetää jalkaansa vaelluskenkiä, mutta roolin vaihto isännästä toimistovaeltajaksi kiinnostaa: ”Haluaisin kyllä, mutta olen myös paljon miettinyt yritystä, jossa haluaisin vierailla. Monessa yrityksessä tämä ei varmasti olisi edes mahdollista, ei välttämättä uskalleta luottaa ulkopuoliseen vierailijaa.”

Teemu toi tuliaisiksi Lahteen hyviä fiiliksiä ja oivalluksia ja me päätimme luottaa ulkopuolisiin vierailijoihin. Jesse ja Sanna ottaisivat mielellään kutsun vastaan. Reasonilla Sanna haluaisi hyvien toimistojekkuvinkkien lisäksi oppia sisäisistä viestintäkanavista, työskentelytavoista, ajanhallinnasta, kulttuurista ja esimerkiksi palaverikäytännöistä. ”Olisi hienoa kokea työyhteisön henki ja kulttuuri aitiopaikalta, olla läsnä ja kuunnella. Näitä asioita ei usein voi lukea yrityksen kotisivuilta.” Sanna pohtii.

Reasonin ovet ovat auki toimistovaeltajille. Tervetuloa!

Liity postituslistallemme!

Emme spämmää 😉

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.