Tekoäly tulee ja me olemme valmiita

Hoivarobotteja, rekrytoinnin murros ja asiakaspalvelun tehostamista. Suuria mahdollisuuksia vai sittenkin uhka, jota emme vielä ymmärrä.

Reason surffaa mukana kehityksessä ja haluamme tarjota myös tekoälyratkaisuja asiakkaille. Meillä seurataan aktiivisesti tekoälyn mahdollisuuksia ja kehitystä. Pyysimme kehittäjiämme poimimaan tämän hetken mielenkiintoisimmat tekoälyjutut ja haluamme jakaa myös teille palan tekoälyä. Olkaa hyvä!

Itseajavat autot

Maailmalla käydään kilpajuoksua siitä kuka tuo markkinoille ensimmäisenä itseajavan auton. Ratkaisua kehittävät suuret autojätit yhdessä pienten ja innovatiivisten start-upien kanssa, joilla on osaamista tekoälystä ja sen mahdollisuuksista. Maapallolla ajetaan päivittäin tuhansia kilometrejä työmatkaa, kotimatkaa, harrastusmatkaa tai kauppareissuja. Itseajavat autot mullistaisivat ajankäytön auton ratin takana. Tekoäly itseajavissa autoissa kehittyy kokoajan paremmaksi ja paremmuus tarkoittaa, että ajajan tarvitsee yhä vähemmän puuttua ohjaukseen. Odotamme hetkeä, jolloin voimme koodata Lahti-Helsinki-moottoritiellä.

Tarkempia diagnooseja tekoälyllä

Tekoälyn tulevaisuus lääketieteessä on mielenkiintoinen. Tekoäly havainnoi sairauksia ihmisvoimia tehokkaammin ja myös tarkemmin: tekoäly voi nopeammin ja tarkemmin havaita esimerkiksi silmänpohjan sairauden tai syövän otetuissa kuvissa. Tekoälyn avulla myös diagnoosit yhdenmukaistuvat ja ammattilaiset voivat käyttää rajallista työaikaansa muuhun kuin datan analysointiin.

Tulevaisuudessa tekoälyllä on useita aisteja

Tekoälyn kehityksessä ja tutkimuksessa on keskitytty tähän asti kehittämään algoritmeja yhden ongelman ratkaisemiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tekoäly voi hyödyntää vain yhtä aistia kerrallaan. Uusimmissa tutkimuksissa on otettu ensimmäisiä askeleita kohti tekoälyn kokonaisvaltaista aistikokemusta. Tulevaisuudessa tekoäly pystyy myös yhdistämään eri asioita toisiinsa, kuten esimerkiksi ymmärtämään seepran ääntelystä, että seepra on samankaltainen eläin kuin hevonen. Aistien ja asioiden yhdistämisen avulla tekoälyä voidaan hyödyntää entistä monipuolisemmin bisneksessä.

Liity postituslistallemme!

Emme spämmää 😉

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.