Yksinäisyyden ehkäiseminen talkoovoimin, Case Lähde

“Yksinäisyys on yleisempää kuin luullaan. Eikä siltä suojaa ulkonäkö, valta tai sosiaalisen median ystävien määrä. Mitä sinä olet valmis tekemään, jottei Suomessa kenenkään tarvitse olla yksinäinen?” 

Näin kirjoittaa Lähde-liike kotisivuillaan, mutta mistä Lähteessä on oikein kyse?

Mikä on Lähde?

Lähde ei ole organisaatio vaan brändi, jonka tarkoituksena on saada eri toimijat yhdistämään voimansa yksinäisyyden vastaiseen työhön ja näin ollen tehdä Suomesta maailman johtava maa yksinäisyyden vastaisessa taistelussa.

Mukaan yksinäisyyttä ehkäisevään toimintaan ovat tervetulleita kaikki järjestöt, organisaatiot, yritykset, instituutiot ja yksityishenkilöt. Jokainen voi järjestää omaehtoista toimintaa, moikata tuntematonta, muuttaa organisaationsa toimintatapoja, kutsua muita mukaan, kilauttaa kaverille, isovanhemmalle tai ihan kenelle tahansa ja juuri itselleen sopivalla tavalla.

Lähde & Reason

Halusimme lähteä mukaan talkoisiin yksinäisyyttä vastaan tekemällä sitä mitä osaamme parhaiten, eli digitaalisia ratkaisuja. Halusimme mahdollistaa Lähteen viestin jakamisen verkossa käyttäjäystävällisessä muodossa ja teimme Sherpan suunnitteleman pääilmeen ja visuaalisuuden pohjalta Lähteelle verkkosivut lahdemukaan.fi.

Verkkosivuston lisäksi osallistuimme Lähteen toimintaan kertomalla palvelumuotoilijamme Kallen Lähde-tarinan jaettavaksi Lähteen somekanaviin, jossa näkökulmana on digitaalisten ratkaisujen arvo yksinäisyyden ehkäisijänä. Kallen tarinan voit lukea Lähteen facebookista sekä muista sosiaalisen median kanavista ja Kallen tavoitat myös suoraan esim. LinkedInissä, jos haluat kuulla asiasta lisää suoraan häneltä.

Lähde mukaan!

Jokainen meistä voi olla mukana ehkäisemässä yksinäisyyttä tavalla toisella, oli kyseessä sitten rappukäytävässä naapurin morottaminen ja kuulumisten vaihtaminen tai vaikka ihan vain tuttavalle soittaminen. Lähteen talkoisiin pääset liittymään myös Lähteen verkkosivuilla. 

Liity postituslistallemme!

Emme spämmää 😉

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.