Bisnesälyä tekoälyyn

Tekoäly pelottaa. Mediassa kerrotaan kauhuskenaariota tekoälyn mahdollisista riskeistä ihmiskunnan kaappaajana sekä työpaikkojen rosvona:

“Tutkijat uskovat, että on 50 prosentin mahdollisuus, että keinoäly suoriutuu 45 vuoden sisällä kaikista tehtävistä ihmistä paremmin ja automatisoi kaikki ihmistyöt 120 vuoden päästä.”

Kaikki ihmistyöt-skenaario voi olla pelottava tai miellyttävä, riippuen siitä, mitä työn tilalle tulee. Tähän lienee kolme potentiaalista vaihtoehtoa:

  1. Tekoälyn omistajat vievät kaikki rahat ja muita kohtaa kurjuus.
  2. Perustuloa ja lekottelua kaikille.
  3. Työn tilalle tulee jotain muuta työtä, kuten on aina muulloinkin tullut automaation lisääntyessä.

Kolmas vaihtoehto kuulostaa edellä mainituista todennäköisimmältä. Terminaattori ei tuhoa, robottiomistaja ei orjuuta eikä poliitikko anna ilmaista rahaa, vaan elämä jatkuu kuten nytkin. Tulevaisuudessa siintävät ehkä isot muutokset, mutta mikä on tekoälyn nykytila vuonna 2018?

Huudahdus hypen keskeltä

Tekoälyssä jyllää tällä hetkellä hype. Teknologiaa kehitetään valtavasti. Suomessakin toimii kymmeniä startupeja, jotka kehittävät parasta tekoälymallia jollekin erikoisalueelle. Harva yritys kuitenkaan ymmärtää tarvitsevansa tekoälymallia, vaan kaipaa pikemminkin arkisia ratkaisuja liiketoimintansa haasteisiin.

Olemme pisteessä, jossa tarvitaan integraattoreita, jotka tuovat bisnesälyä tekoälyyn. Ymmärrys asiakkaan liiketoiminnan haasteista, niihin liittyvän datan analysointi sekä tarpeeseen soveltuvan simppelin ratkaisun suunnittelu ja toteutus tuovat jo nyt selkeitä hyötyjä tekoälyn avulla.

Reason tekee kuivakkaan tylsiä tekoälyratkaisuja, sillä niistä on tässä ajassa eniten hyötyä. Emme surffaa hypen aallonharjalla vaan autamme asiakkaitamme ratkaisemaan selkeitä arjen rutiinitehtäviä automaation avulla. Sovelluskohteita on löytynyt tähän mennessä sähköpostien kategorisoinnista ja valmiista ratkaisuehdotuksista sekä teollisen tuotannon ohjaamisesta ja virheiden ennustamisesta osana IOT-ratkaisua.

Onko sinulla paljon dataa ja joitakin haasteita, joihin data liittyy? Tongitaan ne läpi ja tehdään ehdotus tekoälyn hyödyntämisestä sinun tämänhetkisiin tarpeisiisi.

Tekoälyn tulevaisuutta ja aikaa, jolloin tekoäly kirjoittaa aiheesta vetäviä blogitekstejä ja myynti rullaa automaattisesti odotellen.

Joni.

Valjastetaan tekoäly järkevään käyttöön

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Liity postituslistallemme!

Emme spämmää 😉

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.