Koulusta Reasoniin ja ammattilaiseksi

Toimistolla on valoisaa ja rauhallista. Välillä näppäinten naputukseen ja hiirten klikkauksiin sekoittuu biljardipallojen kolina, kun joku nousee veryttelemään paikaltaan ja koittaa pussittaa palloja.

Sermien välissä työhönsä keskittyy myös Tomi Tanhuansuu, joka aloitti vakituisena työntekijänä Reasonilla 2017. Työpaikka ja työyhteisö eivät ole kuitenkaan Tomille uunituoreita, sillä hän on hypännyt Reasoniin jo opiskeluaikana ja kasvanut ammattilaiseksi reasonilaisena. Opintoihin liittyvät harjoittelut olivat ensikosketus alalla työskentelyyn ja Reasoniin. Harjoittelujen välissä Tomi ehti ohjelmoida kesätyöntekijänä ja puoli vuotta sitten hän aloitti opintojen ohella osa-aikaisena työntekijänä jo tutuksi tulleessa firmassa.

Reasonilla sai laittaa kädet saveen heti alkumetreillä. Tomi toteaakin, että varsinainen oppiminen alkoi oikeita asiakastöitä tehdessä, ei niinkään koulun penkillä: ”Puolet osaamisesta tulee omalla ajalla, töistä toinen puoli. Koulu on ihan marginaali.”
Myös toimitusjohtaja Teemu Parkkinen allekirjoittaa Tomin ajatuksen tekemällä oppimisesta, parhaat harjoittelijat ovat harrastaneet alaa jo ennen koulua ja tahto oppimiseen, harjoitteluun ja tekemiseen löytyy omasta mielenkiinnosta, ei pelkästään opintopisteiden vauhdittamana.

Tomin tie ohjelmistoalalle kulki mutkan kautta. Puutekniikkaa ammattikorkeakoulussa opiskellessaan Tomi alkoi pohtia alan vaihtoa ja päätyi opiskelemaan alaa, jota omat kiinnostuksenkohteet tukivat: ”Koko ikäni oon istunut koneella, joten tämä tuntui luontevalta vaihtoehdolta.”

Tomi ajaa töihin Lahteen Orimattilasta ja nauttii Reasonissa erityisesti vapaudesta, joka työntekijöille annetaan. ”Parasta on, että saa mennä ja tehdä vapaasti, kunhan työt tulee tehtyä.”

Tulevaisuuden työelämältäkin Tomi toivoo erityisesti joustavuutta sekä mahdollisuutta tehdä projekteja yhä enemmän oman kiinnostuksen perusteella. Tomia kiinnostaa JavaScript, jota hän harjoittelee vapaa-aikana, yleensä muun perheen nukkuessa. Töissä koodataan monipuolisesti asiakkaiden toimeksiantojen mukaisesti, joka opettaa edelleen päivittäin uutta, antaa monipuolisen käsityksen ohjelmoinnista ja kasvattaa yhä paremmaksi ammattilaiseksi.

Harjoittelijoista kasvaa tulevaisuuden tekijöitä ja heihin panostetaan Reasonillla. Harjoittelijoille on pohdittu esimerkiksi mentorimahdollisuutta ja se kuulostaa myös Tomista hyvältä tavalta perehdyttää uusi tekijä työhön. Reasonilla asiakastöitä tekevät harjoittelijat eivät ole myöskään ilmaistyövoimaa, vaan tehdystä työstä maksetaan myös tietenkin myös palkkaa.

”Oikean harjoittelijan löytäminen on ihan sama kuin etsisi uutta työntekijää”, toteaa Teemu. Huolella rekrytoitu harjoittelija tuntee talon toimintamallit alusta asti, on oppinut talossa käytettävät tekniikat sekä on jo sisällä työporukassa.

”Hyvä ympäristö ja paljon tukea”, on Tomin vinkki omalle työnantajalleen ja muille harjoittelijoita työllistäville. Sellaisessa ympäristössä kasvaa rautaisia ammattilaisia.

Liity postituslistallemme!

Emme spämmää 😉

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.