Teemme asiakkaalle, emme itsellemme

Asiakkaamme Tilasiemen lähti rakentamaan uusia verkkosivujaan vahvalla asiakaslähtöisyyden kulmalla. Tilasiemen on maatilapakkaamoiden omistama, vuonna 1992 perustettu yritys, joka tuottaa ja myy siemeniä maatalousyrityksien tarpeisiin. Tilasiemen-pakkaamoita on n. 40 ympäri Suomen, Etelä-Suomesta Pohjois-Savoon ja Pohjois-Pohjanmaalle saakka.

Tavoitetilana projektissa olivat dynaamiset ja teknisesti hyvin toimivat sivut. Heti alusta saakka toteutuksen keskiössä oli ajatus asiakaslähtöisyydestä ja siitä mitä asiakas ajattelee. ”Halusimme yhdistää varaston hallintaa ja asiakkaalle näkyviä nettisivuja”, kertoo Tilasiemenen Sanna Ylhäinen, joka vastasi nettisivuprojektista Tilasiemenen yhteyshenkilönä.

Uusien verkkosivujen ja niihin liittyvien ohjelmallisten ratkaisujen toteuttajaksi valittiin Reason, sillä tekninen osaaminen vakuutti Tilasiemenen päättäjät.

Nettisivujen muutos oli kohtuullisen pitkä prosessi, mutta se kannatti. Asiakkailta saatu palaute uusista nettisivuista ja niihin liittyvistä ratkaisuista on ollut positiivista. Asiakkaille uudet verkkosivut ratkaisuineen ovat yksinkertaiset ja helpot. ”Asiakas on ollut ykköslähtökohta, kun lähdimme suunnittelemaan nettisivuja. Teemme asiakkaalle, emme itsellemme.” Ylhäinen tiivistää.

Asiakkaita ei pysty kouluttamaan ratkaisujen tai verkkosivujen käytössä, joten mahdollisimman selkeä ja helppokäyttöinen käyttöliittymä on tärkeä. Tilasiemenen omia pakkaajia on puolestaan koulutettu aktiivisesti uuteen julkaisujärjestelmään.

Projektin yhteistyö Tilasiemenen ja Reasonin välillä on soljunut sujuvasti. Erityistä kiitosta Ylhäinen antaa projektin etämahdollisuuksista: Asanan ja Skype-palaverien avulla tehostettiin molempien tahojen ajankäyttöä eikä palaverireissuihin kulunut ylimääräistä aikaa.

Tilasiemenen verkkosivut päivittyvät jatkuvasti ja varsinaisen nettisivuprojektin jälkeen kehitysyhteistyö Reasonin kanssa jatkuu säännöllisenä. Verkkosivuprojektin loppumetreille Ylhäinen antaa kaksi vinkkiä ”Verkkosivuilla tulee olla ajantasaista tietoa. On myös tärkeää hoitaa uuden sivuston markkinointi eli hakukoneoptimointi heti kuntoon, että uudet sivustot löydetään.”

Liity postituslistallemme!

Emme spämmää 😉

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.