työhyvinvointi

Urheiluopistoilta parempaa hyvinvointia yritysmaailmaan

Miten tavoittaa potentiaaliset asiakkaat, jos sähköpostit ja puhelinsoitot eivät riitä? Tähän monella alalla tuttuun haasteeseen tartuttiin Suomen Urheiluopistoissa. Reason pyydettiin avuksi muotoilemaan tarpeeseen sopiva kirkas visio ja toteutus. Alkukevään aikana suunnittelimme ja rakensimme selainpohjaisen työkalun hyvinvointi-indeksin mittaukseen. Ensimmäinen versio sovelluksesta on aktiivisessa testauksessa Tanhuvaaran Urheiluopistolla ja kesälomien jälkeen sovellus pääsee tositoimiin.

Projektin yhteyshenkilönä toiminut Tanhuvaaran Työhyvinvointipäällikkö Sami Piisilä kertoo, että Tanhuvaarassa sovellusta on kokeiltu oman henkilökunnan kanssa. Reasonin Samin tekemä design ja käyttöliittymäsuunnittelu saavat kiitosta kaimalta.

”Palaute henkilökunnalta on ollut hyvää ja sovellus on todettu helppokäyttöiseksi”, kertoo Piisilä.

On hieno kuulla että sovellus koetaan helppokäyttöiseksi, sillä kiinnitimme projektissa erityisesti huomiota käyttäjäkokemukseen ja hioimme sitä palvelumuotoilun keinoin.

Sillaksi HR-osastoille ja hyvinvoinniksi kaikille

Sähköpostikampanjat jäävät monesti yksipuoliseksi ovien koputteluksi. Sovelluksen avulla päästään vuorovaikutukseen yritysten HR:n kanssa ja voidaan tarjota asiakkaille hyötyä heti alkumetreillä. Sovelluksesta saatujen tietojen perusteella palveluiden kohdentaminen on ketterämpää.

Myynnin työkaluksi rakennettu sovellus on ilmainen yrityksille ja sillä kartoitetaan henkilöstön fyysisen kunnon tasoa. Sovellus mittaa vastausten perusteella hyvinvointi-indeksin ja indeksin avulla voidaan ehdottaa toimenpiteitä yrityksen työhyvinvoinnin kohentamiseksi.

Yhteistyö urheiluopistojen kanssa ei lopu sovelluksen ensimmäisen version valmistuttua. Seuraavien kuukausien aikana sovellusta kehitetään ja viilataan käyttäjäkokemusten perusteella. Sovellusta kehitetään senkin jälkeen tarpeen mukaan.

Projekti on mahtava esimerkki siitä mistä me Reasonilla erityisesti nautimme: haasteista, kokonaisvaltaisesta toteuttamisesta ja ratkaisukeskeisyydestä. Pääsimme projektissa työstämään koko digitaalisen palvelun kehityksen alusta loppuun – tarpeesta konkretiaksi.

Reasonin Jonista mahtavinta projektissa oli juuri sen kokonaisvaltaisuus eli pääsimme hyödyntämään kaikkea talossa olevaa osaamista. Projektia työsti kolmen hengen tehotiimi, joka teki positiivisen vaikutuksen myös asiakkaaseen. Tanhuvaaran Piisilä nostaa erityisen positiiviseksi kokemukseksi kommunikoinnin helppouden. Liikunta- ja ohjelmistoala eivät törmää toisiinsa päivittäin ja ennen projektia Piisilä pohti miten kommunikointi eri aloilla olevien ja eri ammattisanastoa käyttävien ammattilaisten välillä toimii. Reasonin tekijöiden kanssa ei kuitenkaan syntynyt kielimuuria ja yhteistyö sujui hyvin. Projekti toteutui tiukasta aikaikkunasta huolimatta aikataulussa ja asiakas sai enemmän kuin osasi toivoa.

Tanhuvaaran Piisilä innostuu siitä, että heillä on nyt ratkaisu, jonka yritykset ottavat oikeasti käyttöön ja jota voidaan hyödyntää koko urheiluopistokentässä. Sovellusta tullaan käyttämään Tanhuvaaran lisäksi ainakin Vierumäen ja Kisakallion Urheiluopistoilla. Nyt tavoitteena on, että urheiluopistot saavat suomalaisten yritysten lenkkarit liikkumaan.

 

Tarvitsetteko työkaluja myyntiinne tai sidosryhmienne kanssa toimimiseen?

Soita Mikalle!

tai täytä oheinen lomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Liity postituslistallemme!

Emme spämmää 😉

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.